Påskdekorationer av smälta pärlor

easterbeads04

Det är inte bara indianpärlor som går att smälta och forma till vad en önskar. Till påskriset i år testade vi att smälta stora plastpärlor som en brukar använda till att fläta in i håret. Jag vet faktiskt inte vad de heter, och det går säkert bra med vilka plastpärlor som helst. Vi la dem ovanpå ett bakplåtspapper i de pepparkaksformar vi tyckte kändes påskiga och fina. Sedan fick de stå en kort stund inne i ugnen på hög värme innan det var klara. Det är viktigt med bra ventilation när en jobbar med plast i ugnen. Vi öppnade köksfönstret, drog på fläkten, stängde dörrarna och satte oss och tittade på film i vardagsrummet så länge. Tycker en att ångorna känns obehagliga går det lika bra att ställa plåten ovanpå grillen en har ute i trädgården.

När figurerna svalnat gjorde vi hål med en lödkolv, och det går lika bra med en vass nål som en värmt innan eller en borrmaskin. Ett tag funderade vi på om vi helt sonika skulle limma fast trådarna med limpistolen på baksidan. Det hade antagligen fungerat hur bra som helst det också. Figurerna blev jättefina och det ska bli så kul att hänga upp dem i riset i påsk.

easterbeads02 easterbeads01  easterbeads03

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>