Färgglada ägg på fyra olika sätt

egg06

Att måla ägg är lika självklart som kladdigt när det är påsk. Vi har samlat våra fyra favorittekniker som faktiskt inte är så kladdiga, utom den sista om man inte håller tungan rätt i mun. Är ni redo? Häng med!

Spritpennor

egg04

Det här är ett utav det enklaste men långt ifrån det tråkigaste alternativet. Allt som behövs är en förpackning färgade spritpennor och en gnutta fantasi. Samt en rejäl rotborste till små händer som fått sig en omgång av den permanenta färgen i stridens hetta.

Fejktatuering

egg02

Ni vet hur enkelt det är att använda sådana tillfälliga tatueringar? Det är precis lika enkelt att använda dem på ägg. Klipp ut ett motiv, ta bort eventuell skyddsplast och badda med vatten på baksidan av motivet. Vill man lyxa till det ytterligare slår man till på några låtsasörängen med klister på baksidan också.

Fingeravtryck

egg03

Vi använde akrylfärg till att göra fingeravtryck som vi sedan förvandlade till motiv med en smal spritpenna. Enkelt och sött!

Folie

egg01

Det här är den kladdigaste men även den finaste metoden enligt mig. Smilla tyckte att den var tråkig och det är ju tur att man tycker om olika saker. Vi använde aluminiumfolie som vi först knögglade ihop så den blev skrynklig, sedan målade vi på den med akrylfärg och virade den löst kring äggen. En färg i taget tills man har fått det resultat man önskar. Jag misstänker att man sparar en hel del kladd om man har tålamod nog att låta de olika färgerna torka mellan varven, men så jobbar inte vi riktigt.

egg05

Vi hoppas att ni har hittat någon variant som ni vill testa att pryda påskbordet med. Som vanligt vill vi väldigt gärna se vad ni hittar på så maila era alster till pyssligheter@gmail.com eller ladda upp dem på Instagram och tagga dem med #pyssligheter så visas de automagiskt i flödet till höger här på sidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>