Skålar och fat av smälta pärlor

beadbowls01

Vi har sett de här skålarna på flera ställen tidigare och tyckte att det verkade lite i pilligaste laget att rada upp alla pärlor i perfekt ordning innan de åkte in i ugnen. Som av en händelse kom det sig att vi testade att göra det oerhört enkelt för oss genom att bara släga ner en näve pärlor i en glasskål när vi ändå satt och pärlade pärlplattor. Vi plattade till lite med fingrarna så att det blev ett lager, även om pärlorna fortfarande låg huller om buller, och sedan smälta dem. Titta så fint det blev! När vi ändå var i farten testade vi att göra ett fat i en vanlig tallrik och det blev lika bra det också.

Jag vet inte exakt vilken värme vi smälte skålarna på eftersom vi använde oss av en gammal skruttig gasugn som alltid står på max oavsett vad en ska baka. Vi tittade till dem med jämna mellanrum tills de såg färdiga ut. Precis när en tar ut grejerna ur ugnen är de mjuka och går att forma till om det ser ut att ha blivit ett hål någonstans. Jag funderar på om det även går att forma till dem till helt nya former om en skyndar sig på lite. Det skulle även vara fint att göra tabletter till bordet när en vill duka i sprakande färger. Som vanligt är det vara fantasin som sätter gränser, och den är som bekant oändlig!

beadbowls03

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>