Blommig sommarmobil av trolldeg

mobile08

Vi somnade på midsommarafton av allt dansande och lekande innan vi hann lägga några blommor under kudden. I stället valde vi att pressa blommorna vi hade plockat och för några dagar sedan använde vi dem till att göra en fin mobil. Fatta vilka drömmar en får med en sån här snurrande över sängen!

Blommorna la vi mellan sidorna i ett par tjocka böcker i ett dubbelvikt bakplåtspapper och lät dem vila där tills de var platta och fina. De små runda plattorna är gjorda av trolldeg som vi gjorde runda former i med ett glas och hålen gjorde Smilla med ett sugrör. Jättepraktiskt att de små lerplupparna som blev över samlades uppe i sugröret och bara var att kasta bort sedan.

Lerplattorna behöver torka i en dag eller två beroende på hur varmt det är. Sedan limmade vi fast de pressade blommorna med vanligt hobbylim. Som stomme knöt vi ihop två pinnar som blev över när vi rensade ur syrenbersån med bomullsgarn i en passande färg. Den här gången kände vi för ljusgrönt. Samma garn fick tjänstgöra när det var dags att knyta fast lerplattorna med blomstermotivet i pinnarna. Vi upptäckte att det enklaste var att först hänga upp korset av pinnar för sig och sedan fästa lerplattorna en och en tills mobilen blev balanserad. Det var faktiskt lättare än vi trodde. Bara att luta sig tillbaka, sluta ögonen och låta drömmarna komma.

mobile01

mobile02 mobile04 mobile05

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>